reede, mai 25, 2007

Rattaga saab edasi sama kiirelt kui vilkuriga politseiauto

...või vähemalt peaaegu.
Eile kui peale tööd kodu poole uhasin ja linnas oli selline märkimisväärne ummik, siis möödus kuskil kino Kosmose juures minust politseiauto, millel töötasid kõik viled ja pasunad. Tee peal olevad nö tavaautod andsid aupaklikult teed, nii palju kui see tööpäevalöpuses ummikus muidugi võimalik oli. Mina jalgrattaga uhasin autodest mööda paremalt poolt teeserva pidi. Politsei ei jõudnud hetkeksi nii kaugele, et ma teda enam näinud ei oleks. Kuskil endise Kalevi kommivabriku juures oli politsei edu minu ees ca 50-75 meetrit, seejärel läks tee vabamaks ja sini-valge läks oma teed. Aga noh oma poolteist kilomeetrit või tsipa peale sõitsime praktiliselt samakiirelt. Rattasõit on ajavõit!

Muidu on rattaga linnas lahe. Ma olen muidugi piisavalt ülbe liikleja ka. Või noh mitte ülbe, aga teen täpselt seda mida lubatud ning ei lase ennast eriti autojuhtide ükskõiksusest segada. Samas ei saa unustada, see plekist kolakas kaalub ikka tunduvalt rohkem kui mina ja kannatajapooleks oleksin võimaliku õnnetuse puhul jälle mina.
Ja vastupidiselt üldlevinud arvamusele, et autojuhid ei arvesta jalgratturitega, julgen mina väita, et suurem enamus siiski arvestab. Jah leidub rullnokkasid, kes ei näe midagi rohkem kui enda masin, aga tühja sellest, tuleb hakkama saada. Ja siinkohal ei pea ma rullnokkade all silmas vaid kolmetähelise saksa autotootja omanikke, vaid pigem selliseid vanasid suitsevaid Ford Escorte, tööandja poolt antud
/ Ford / parandus Citroen Berlingosid jms vähese liikluskultuuriga autoomanikke.

Aga rattaga saab linnas sõita ja jõuab kiiremini.

2 kommentaari:

Kell 12:44 PM, Anonymous Anonüümne ütles ...

http://www.auto24.ee/uued/auto.php?id=320995
Ford Berlingo? ;)

 
Kell 8:54 PM, Blogger Liina ütles ...

Hmm... tõepoolesr Ford polegi Berlingo. Jääb siis nii, et ei hakka minagi uut automarki looma :)

 

Postita kommentaar

Tellimine: Postituse kommentaarid [Atom]

<< Avaleht